Tekst & Redactie

Eurostory.nl (sinds 2016)

Redacteur bij Eurostory.nl, een literair-journalistieke website over het Eurovisie Songfestival, elk jaar van 1 april tot 20 mei actief. Voor Eurostory publiceer ik interviews, onderzoeksartikelen, columns en nieuwsberichten.


Waar ik weg waai (2018)

Eindredactie en correctie voor Waar ik weg waai, bundeling met de 156 winnaars van ‘Het Andere Gedicht’, de landelijke poëziewedstrijd voor mensen met een verstandelijke handicap. De bundel Waar ik weg waai en de wedstrijd ‘Het Andere Gedicht’ zijn een project van stichting Special Arts.

 


If You Are Not There Where Are You? (2017)

Eindredactie onderzoeksboek behorend bij transmediaproject If You Are Not There Where Are You?, een samenwerking tussen HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen, transmediamaker Maartje Nevejan en Ceruttifilm. Het project zoekt taal voor de beleving van kinderen en jongvolwassenen met absence epilepsie.


dansende-tongen

Dansende tongen (2016)

Eindredactie Dansende tongen. Talige schrijfstrategiën voor hedendaags theatermet bijdragen van Annet Bremen, Marjolijn van den Berg, Eva Gouda, Ninke Overbeek en Rick Steggerda. Eindredactie in opdracht van lector Nirav Christophe en het HKU-Lectoraat Performatieve Maakprocessen.


Radio Kootwijk Biografie Radio Kootwijk (2014)

Research en documentatie voor Radio Kootwijk. Biografie van een zendstadion en een dorp in het hart van de Veluwe. Auteur: Cees van der Pluijm, publicatie 2014, in opdracht van Staatsbosbeheer.

 


SkyDreams Online copywriting & SEO, SkyDreams (2012-2015)

Online copywriting voor kenniswebsites, correctie van online teksten, (web)redactie en begeleiding van communicatie-stagiairs op de afdeling SEO Marketing van online dienstverlener SkyDreams.

 


De goed voorbereide geestDe goed voorbereide geest (2012)

Eindredactie en correctie voor De goed voorbereide geest. Maakprocessen voor de opera van morgen van Anna Maria Versloot. Publicatie in opdracht van HKU Lectoraat Theatrale Maakprocessen.

 

 


FNV BondgenotenOnline teksten FNV Zelfstandigen (2012)

Copywriting en tekstueel advies voor de nieuwe website van FNV Zelfstandigen. Nieuwe teksten geleverd en meegewerkt aan opzet tekstuele huisstijl.

 


De kern is overalDe kern is overal & Over de schouder. Coachen in het amateurtheater (2011)

Eindredactioneel werk voor studieboek De kern is overal, en co-auteurschap (interviews, hoofdstuk) Over de schouder. Coachen in het amateurtheater, beide in opdracht van Lectoraat Theatrale Maakprocessen (HKU).

.


Erop of Eronder Erop of eronder, Buitenkunst (2010)

Samenstelling en redactie Erop of eronder, gebundeld theaterwerk van afstuderende studenten Hogeschool van de Kunsten Utrecht. In opdracht van Theaterboek, stichting Buitenkunst.

.


COVEBO UItzendbureauRedactie en copywriting websites (2008-2010)

Diverse redactie en copywriting voor websites van o.a. Covebo Uitzendbureau en Chris Creatief: PR-technisch, opzetten tekstuele huisstijl, redactie en correctie spelling en grammatica.