Risk

Risk - Jelmer Soes

‘Als ik Risk naar me toe zie lopen, vanaf de overkant van het park, begrijp ik dat er iets mis is. Ik sta als enige op de uitkijk van ons kasteel.’

En of er iets mis is: de gemeente wil het kasteel op de heuvel van het park afbreken. Iets verschrikkelijkers kan Stiene zich niet voorstellen. Het speelkasteel is haar thuis, de plek waar ze haar vrienden ontmoet, in het bijzonder Risk. Dat uitgerekend daar archeologisch onderzoek moet worden gedaan omdat er ooit een echt kasteel zou hebben gestaan, is rampzalig. Ze is dan ook vastbesloten uit te vinden wat er waar is van dit verhaal. Risk heeft het ondertussen druk met andere zaken. Waarmee? Daar komt Stie tijdens haar zoektocht achter.

Risk, dat ooit begon als kort verhaal op de schrijfopleiding, werd in oktober 2012 mijn debuut. Risk is verkrijgbaar in de boekhandel, uiteraard bij Bol.com, en in vele bibliotheken door het hele land. Heb je het boek gelezen en wil je me laten weten wat je ervan vond? Laat dan een berichtje achter. Ik ben heel benieuwd!

De pers over Risk

Risk is sinds de publicatie in vele, uiteenlopende media besproken – zowel online als op papier. Een greep uit de recensies lees je hieronder.

Betekenisvolle stiltes (…) Mooie psychologie en geloofwaardige pubers.
7Days

Een intrigerende jeugdroman die door het hoofd blijft spoken.
Jaap Friso, JaapLeest.nl

Een onontbeerlijk debuut.
Edward van de Vendel

Stiene lijkt sterker dan haar schrijver. Het door haar geschetste portret van verkeerd begrepen hangjongeren is origineel en aanstekelijk.
Pjotr van Lenteren, De Volkskrant

Soes kiest niet voor makkelijke uitwegen; aan het eind is niet alles goed. Vooral Stie spat van de pagina’s af met haar heerlijke, felle stem, door Soes meesterlijk geschreven.
Eva Moraal, Young-Adults.nl

Het verhaal leest vlot, de dialogen zijn levensecht en je blijft nieuwsgierig naar het einde. (…) Auteur met schrijftalent.
NBD Biblion

 

Bibliografische gegevens

  • Jelmer Soes: Risk
  • Uitgave: oktober 2012
  • Uitgever: Gottmer Uitgevers, Haarlem
  • Hardcover
  • 192 pagina’s
  • Geschikt voor: 13-15 jaar
  • Prijs: € 14,95